RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinne takket for nytt ansikt

Sist oppdatert:
- Takk, sa den franske kvinnen da hun våknet etter verdens første ansiktstransplantasjon. Kvinnen har fått nese, lepper og munn fra en hjernedød donor.

Den 38 år gamle franske kvinnen mistet store deler av ansiktet da hun ble bitt av sin hund i mai i år. Sist søndag startet kirurgene ved universitetssykehuset i Amiens arbeidet med å gi henne et nytt ansikt.

Pasienten selv takket legene da hun våknet etter narkosen og har det nå bra, melder BBC. Hun har spist jordbær og sjokolade, ifølge legene.

Legeteamet som gjennomførte operasjonen pløyde ny medisinsk mark, men kritikere har stilt spørsmål ved nødvendigheten av et så radikalt inngrep.

Operasjonen varte i tolv timer, og legene brukte ansiktsvev fra en donor for å erstatte det som var ødelagt.

Ifølge legene var det i dette tilfellet ikke mulig å benytte vanlig plastisk kirurgi.

- Vi bestemte oss for å gå i gang med transplantasjonen av deler av ansiktet fordi vi på denne måten kunne gjenopprette anatomien og det estetiske - men også det funksjonelle - i ansiktet, uttalte Bernhard Devauchelle, en av legene som deltok i operasjonen ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere