Kvinne tatt etter pinsevenn-drapet

En 26 år gammel kvinne ble søndag pågrepet i forbindelse med drapet på kona til en norsk pinsevenn-pastor i Knutby ved Stockholm natt til lørdag.

11.01.04 20:21

Kvinnen (26) ble arrestert tidlig søndag morgen. 26-åringen, som er fra Småland, er mistenkt for medvirkning til drap og drapsforsøk.

- Påtalemyndigheten støtter seg på tekniske bevis og opplysninger som har kommet frem i avhør, sier politiets pressetalsmann til svenske Aftonbladet.

Politiet har ikke kommet med informasjon om hvem de mener utførte drapet.

- Slo med hammer
Kvinnen er også mistenkt for grov mishandling. I november i fjor slo hun den nå drepte kvinnen med en hammer i hodet. Forholdet ble ikke politianmeldt og er først nå blitt kjent i forbindelse med avhør.

Kvinnen bodde hos familien til den norske pastoren Helge Fossmo og hans nå avdøde kone Alexandra i et par år, men flyttet umiddelbart etter voldsepisoden, til et sted i Småland.

Uppsala-politiet fikk søndag hjelp fra kolleger i Småland, og kvinnen ble raskt pågrepet i sin bolig. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og kvinnen skal nå avhøres av politiet i Uppsala. Først etter avhør søndag kveld vil påtalemyndigheten ta stilling til om hun skal fremstilles for varetektsfengsling.

Sjalusidrama?
Motivet i saken er uklart, men en av politiets teorier er at det hele handler om et sjalusidrama. 26-åringen skal ha vært interessert i den drepte kvinnens mann. Ektemannen er ikke mistenkt for å ha noe med drapet på sin kone å gjøre.

Pastorens 23 år gamle kone ble funnet død i ekteparets bolig tidlig lørdag morgen. Da var pastoren selv på vei til sykehuset sammen med sin nabo og venn, som hadde alvorlige skader etter å ha blitt skutt av en maskert mann.

Den maskerte mannen har ifølge Aftonbladet trolig tatt seg inn i pastorboligen etter å ha skutt 30-åringen. Pastorens kone ble funnet død i deres hjem av en nabokone kort tid etter at 30-åringen forlot stedet, skriver VG. Politiet kunne senere konstatere at også hun var blitt skutt.

Lukket samfunn
Pinsemenigheten i Knutby skal ha et svært dominerende lederskap, og den skal ha blitt usatt for flere trusler. Ifølge talsmann Sten Gunnar Hedin for den svenske pinsevennmenigheten skal lederskapet i menigheten ha vært svært patriarkalsk, og menigheten skal ha vært svært lukket.

Mange av innbyggerne i det vesle samfunnet i Knutby skal også ha vært redde for og urolige over den lokale pinsemenigheten. Dette har skapt stor bekymring hos det sentrale lederskapet i den svenske pinsemenigheten, og det var planlagt et møte mandag der man skulle drøfte de kritiske synspunktene som er kommet fram om menigheten i Knutby, melder NTB-TT.

Les også:Norsk pastor fant kona drept

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.