Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnegrupper raser mot Obama

Barack Obama får sterk kritikk fra noen av sine viktige støttespillere.

Påtroppende president Barack Obama fikk fullført regjeringskabalen forrige helg, og har dermed fått unna den viktigste oppgaven før han tiltrer som president 20. januar.

Regjeringssammensetningen består blant annet av fem kvinner, fire afroamerikanere, tre latinamerikanere, to republikanere, to asiater og én nobelprisvinner.

Obama varslet i forkant at han ønsket seg en regjering som var godt representert i det politiske og etniske mangfoldet i USA.

- Jeg tror at mennesker vil føle at vi innfridde løftet om å ha en administrasjon med etnisk mangfold, men også politisk mangfold og mangfold når det gjelder folks livserfaringer, sa Obama i forrige uke.

Kvinner dårlig representert
Til tross for dette er det likevel ikke alle som er fornøyd med Obamas regjering. Blant annet er det flere kvinnegrupper, som var noen av Obamas viktigste støttespillere under valgkampen, som mener kvinner er for dårlig representert ved regjeringsbordet.

- Når man ser på denne regjeringen innser man at det er et lite antall med kvinner i rommet hvor alle de viktigste beslutningene blir tatt. Det trengs flere kvinnestemmer i denne administrasjonen, sier Kim Gandy, som er leder for Den nasjonale kvinnegruppen, til CNN.

Amy Siskind fra den uavhengige kvinnegruppen New Agenda mener at Obama har tatt flere steg bakover og skuffet den kvinnelige velgerkretsen.

Presidentene Bill Clinton og George W. Bush hadde et tilsvarende antall kvinner i sine første regjeringer, men kvinnegruppene hadde håpet at de hadde gjort fremskritt.

Lite imponerende
- Jeg tror nok de (Obama-leiren) visste at de ville få mye igjen for å utnevne Clinton, men når alt kommer til alt, så er ikke antallet på kvinner mer imponerende enn hos tidligere presidenter, sier kommentator i Washington Post, Anne Kornblut, til CNN.

Obama har derimot gjort det svært bra på meningsmålingene når det gjelder valg av regjeringsmedlemmer. 75 prosent var fornøyd med Obamas regjeringsmedlemmer, mens 22 var misfornøyd.

Meningsmålingen som ble gjennomført av CNN/Opinion Research Corp i begynnelsen av desember, viser at flertallet er spesielt fornøyd med valget av Hillary Clinton og nåværende forsvarsminister Robert Gates.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger