RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinnelig drapsmonster løslatt

Sist oppdatert:
Karla Homolka (35) slapp unna med tolv år for voldtekt og drap på to skolejenter. Mandag dro hun rett til TV-studio for å forklare seg etter å ha blitt løslatt.

Mandag ventet kanadisk presse utenfor fengslet da Canadas mest beryktede kvinne ble løslatt.

Karla Homolka (35) dukket ikke opp. I stedet dro hun rett til TV-studio.

- Er ikke farlig
- Jeg vil ikke bli jaget. Jeg vil ikke at folk skal tro jeg er farlig, og at jeg kommer til å gjøre noe mot barna deres, sa 35-åringen i intervjuet med CBC franskspråklige kanal RDI.

Den tidligere veterinærassistenten fortalte også at hun ofte gråter og er trist.

- Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg tenker på det jeg har gjort, og ofte tenker jeg at jeg ikke fortjener å være glad på grunn av det, fortalte Homolka, som fremsto som trett og sliten.

Karla Homolka (35) har sonet tolv år etter at hun og ektemannen Paul Bernardo ble dømt for voldtekt og drap på tre tenåringsjenter i 1993. En av tenåringsjentene var hennes egen søster. Årsaken til den milde straffen var en avtale Homolka inngikk med myndighetene om å vitne mot ektemannen.

Få måneder etter at avtalen var inngått, overleverte Bernardos advokater hjemmelagde videoopptakk paret hadde gjort. I videoene var det tydelig at Homolka deltok aktivt i de brutale og grusomme ugjerningene.

Etter at videoene kom ut i offentlighetene, vakte det voldsom oppsikt i Canada at Homolka slapp unna med en dom på tolv år.

- Folk tror hun sto bak det hele. En voldelig forbrytelse som dette, dekket gjennom mediene på denne måten, representer en skamplett på vårt rykte for å være et ikke-voldelig samfunn, sier administrerende direktør Jack Jadwab for foreningen for kanadiske studier i Montreal.

Krever medieforbud
Samtidig med at hun slapp ut igjen etter endt soning, leverte advokatene inn et krav til Quebecs høyesterett om forbud mot mediedekning av Homolkas nye liv. Det er uklart om hovedpersonen selv til være tilstede under den planlagte høringen den 25. juli, melder AP.

Ifølge advokatene og faren, planlegger Homolka å bosette seg i Montreal. Hun skal blant annet ha brukt fengselsårene på å lære seg fransk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere