Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner blir mest fyllesyke

Her er nyheten som gir kvinner blankofullmakt til å klage etter en kveld på byen: Kvinner blir mer fyllesyke enn menn.

Amerikanske forskere ved universitetet i Missouri-Columbia har gjennomført studien som konkluderer med at kvinnekroppen rammes hardest av alkoholens herjinger, skriver BBC på sine nettsider.

Rammer hardere
Forsøkspersonene var studenter. Etter å ha drukket vel mye, ble studentene bedt om å gradere hvor alvorlig de opplevde 13 nøkkelsymptomer, deriblant kjente dagen derpå-opplevelser som oppkast, hodepine og tretthet. Resultatet viser at kvinner opplever langt større ubehag enn menn.

- Funnene er biologisk sett fornuftige, siden kvinner gjerne veier mindre og har mindre vann i kroppen enn menn har. Derfor kan de få høyere promille og, sannsynligvis, verre fyllesyke per alkoholenhet, sier Wendy Slutske, en psykologiprofessor som ledet forskningsprosjektet.

Tøøøøørst...
Det vanligste symptomet etter en fuktig kveld, var dehydrering. Medisinsk sett er det også dehydrering som forårsaker de ubehagelige effektene.

Alkohol virker vanndrivende og forårsaker tørste, hodepine og konstant svimmelhet som får så mange til igjen å fremføre det gamle løftet: Aldri mer.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger