RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner kidnappet på kontoret

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
De italienske kvinnene Simona Pari og Simona Torretta samt to irakere ble tirsdag røvet fra sine egne kontorer.

Mens tidligere gisler har blitt kidnappet på Iraks farlige veier eller under bakholdsangrep, ble de fire gislene tirsdag overfalt i et kontorbygg midt i et hittil rolig boligområde i Bagdad sentrum.

- To bevæpnede menn kom inn på kontoret, og tvang de ansatte med seg ut i gangen, forteller hjelpekoordinator Jean-Dominique Bunel, som jobber i kontorbygningen i Bagdad der flere internasjonale hjelpeorganisasjoner holder til.

Dress og slips
Ifølge Bunel var de to mennene kledt i dress og slips, og ingen fattet dermed mistanke til de to før det var for sent.

De italienske kvinnene som begge er 29 år gamle, jobbet for den humanitære hjelpeorganisasjonen Bridge to Baghdad, melder AFP.

En av de to irakerne som ble bortført jobbet for samme organisasjon, mens den andre irakeren jobbet for hjelpeorganisasjonen Intersource. Også en av de irakiske gislene var kvinne.

Krisemøte
Italias statsminister Silvio Berlusconi avbrøt umiddelbart et besøk i Nord-Italia for å dra tilbake til Roma da han fikk høre om gisselaksjonen. Her ble det holdt et ekstraordinært regjeringsmøte i forbindelse med kidnappingen.

Organisasjonen Bridge to Baghdad ble etablert i 1991, etter slutten av Golfkrigen, blant annet for å kjempe mot de økonomiske sanksjonene mot Irak, ifølge organisasjonens eget nettsted.

Vakter uten våpen
Det er foreløpig uklart om kidnappingen av de fire hjelpearbeiderne er politisk eller kriminelt motivert. Vitner skal ha observert en gruppe på rundt 20 menn i uniformer fra den irakiske sikkerhetsstyrken utenfor bygningen da kidnappingen skjedde. Bunel som var vitne til kidnappingen, kan ikke bekrefte at så mange deltok i aksjonene, men tror flere enn de to som tok seg inn på kontorene deltok.

Bygningen der hjelpeorganisasjonen holder til er bevoktet men vaktene bærer ikke våpen.

Kidnapperne hadde tirsdag kveld ikke fremmet noe krav for å løslate de fire gislene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere