RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner saksøker Weinstein


BLIR SAKSØKT: Harvey Weinstein. 
BLIR SAKSØKT: Harvey Weinstein.  Foto: Charles Sykes (AP)
Sist oppdatert:
Seks kvinner saksøker den overgrepsanklagede filmprodusenten Harvey Weinstein i USA.

Kvinnene sier de vil representere «titalls, om ikke hundrevis» av kvinner som anklager 65-åringen for overgrep og seksuell trakassering.

– Harvey Weinstein misbrukte både oss og andre kvinner flere ganger, og han brukte sin enorme rikdom og makt til å true, skremme, forfølge, trakassere og tie oss, sier kvinnene i en uttalelse.

I rettsdokumenter kommer det fram at kvinnene anklager Weinstein for å ha brukt sin stilling til å få kvinnene i enerom og deretter innlede uønskede seksuelle handlinger som inkluderer voldtekt og overgrep.

Både Weinstein og hans tidligere filmstudioer Miramax og Weinstein Company blir saksøkt av kvinnene. Weinstein ble sparket fra selskapene sine etter at overgrepsanklagene ble kjent.

Weinstein etterforskes av politiet i Los Angeles, New York og London. Minst 75 kvinner har stått fram i mediene og fortalt om ulike former for overgrep, trakassering og upassende oppførsel fra Weinstein.

Produsentens representanter har avvist alle anklager om at Weinstein har utført seksuelle handlinger uten samtykke.

(©NTB)

Les også: Sandra Lyng forteller om seksuell trakassering i musikkbransjen: - Mange menn utnytter en maktposisjon til å fornedre og utnytte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere