*Nettavisen* Nyheter.

Kvinner til salgs på eBay

Det meste kan kjøpes og selges via internett, tenkte vedkommende som nylig tilbød tre unge vietnamesiske kvinner på det populære auksjonsstedet eBay.

13.03.04 12:05

Selgeren, som ikke er identifisert, understreket at kvinnene bare ville bli solgt til kjøpere i Taiwan. Annonsen lå ute i over en uke, før noen slo alarm.

- Den ble trukket straks vi ble klar over dette. Det er absolutt ikke rom for menneskehandel, understreker eBays talsmann Hani Durzy.

Annonsen ble trolig lagt ut 2. mars, og tre dager etter oppdaget av National Congress of Vietnamese Americans som straks tok kontakt med eBay.

- Slikt bekymrer oss virkelig, sier organisasjonens president Hung Nguyen som roser eBay for straks å ha fjernet annonsen da de ble gjort oppmerksom på innholdet.

Fredag ble det også kjent at en bit av Frihetsstatuen i New York var lagt ut for salg på eBay, med 1.000 dollar som minstebud.

Den rundt 10 cm lange biten var av kobber og formet som en maiskolbe, og ble angivelig stjålet av en bygningsarbeider på 1980-tallet.

Det var den avdøde bygningsarbeiderens sønn som fant biten og la den ut for salg, angivelig uten å vite hva det dreide seg om.

Nå skal maiskolben settes på plass igjen på fakkelen som statuen holder i sin løftede hånd.

(NTB-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.