RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (Frank Lautenberg)

Kyss utløste terroralarm

Sist oppdatert:
En video viser hva som egentlig skjedde på flyplassen i Newark søndag.

Se video nederst i saken.

Natt til mandag var det kaos på flyplassen Newark i New Jersey, like utenfor New York. Terminal C ble stengt etter at en person beveget seg inn på et sikret område uten å ha blitt sikkerhetskontrollert.

Kysser kvinne
Terroralarmen gikk dermed på en av de mest trafikkerte flyplassene i USA, og passasjerer fikk beskjed om å vente mens politiet søkte etter personen.

Flyplasser i USA har vært spesielt på alerten og hatt strengere sikkerhetskontroll etter det mislykkede terrorangrepet i romjulen.

Les også:- Ble avslørt da han var i luften

Nå viser det seg at mannen som forårsaket forsinkelsene bare gikk inn i sikkerhetsområdet for å gi en kvinne et farvelkyss. En video som ble offentliggjort torsdag viser dette.

Videoen viser at en sikkerhetsvakt forlot sin post ved flyplassen rett før mannen beveger seg inn på det sikkerhetskontrollerte området for å treffe denne kvinnen.

Sikkerhetsvakten stikker av
Tidligere i videoen ser vi den samme vakten fra Transportation Security Administration (TSA), flyplassens sikkerhetstjeneste, be mannen flytte seg fra sperrene som fører ankomne passasjerer ut av de sikkerhetskontrollerte områdene.

Etter at sikkerhetsvakten har forlatt området sniker mannen seg under sperringene og treffer kvinnen som har gått gjennom sikkerhetskontrollen. De to går så ut av bildet hånd i hånd.

Sikkerhetsvakten som forlot stedet er midlertidig permittert fra jobben, melder Reuters.

Les også: Obama refser egen etterretningstjeneste

Senator Frank Lautenberg fra New Jersey har offentliggjort overvåkingsvideoen, og han er ikke fornøyd med jobben Newark Liberty International Airport har gjort etter at terroralarmen ble utløst. Det er særlig tiden det tok å få fatt på overvåkingsvideoen, som senatoren mener er uakseptabelt.

Videoen ser du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere