*Nettavisen* Nyheter.

«La Jack få leve»

Kona til gisseltatte Jack Hensley trygler gisseltakerne om å la ham få leve. Irakiske myndigheter nekter å etterkomme kravet om å løslate to profilerte og fryktede kvinnelige fanger.

19.09.04 15:31

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/AFP PHOTO/AL-JAZEERA

- Vi ber om deres nåde og at dere løslater Jack og kollegene hans slik at de kan komme hjem til familiene sine. Det er deres avgjørelse. Jack er en enkel og sjenerøs mann som var i Irak for å hjelpe dere, sa Patty Hensley til CNN.

Fryktede biologer
Hensley, Eugene Armstrong og Kenneth Bigley vil ifølge gisseltakerne blir dreptdersom kvinnelige fanger i Irak ikke blir løslatt. Trolig er det særlig to kvinnelige fanger gisseltakerne har i tankene.

Rihab Rashid Taha og Huda Salih Mahdi Ammash, bedre kjent som «doktor Bakterie» og «fru Miltbrann» er to fryktede biologer som er mistenkt for å ha deltatt i utviklingen av et ulovlig våpenprogram under Saddam Hussein.

Iraks utenriksminister Hoshyar Zebari, som sammen med statsminister Iyad Allawi besøkte London søndag , sier det er uaktuelt å etterkomme gisseltakernes krav.

- Det ville sende ut et helt galt signal. Vi forhandler ikke med terrorister, sa han til BBC.

Det var søndag intet nytt om gruppen som lørdag sa den hadde tatt ti ansatte i et amerikansk-tyrkisk selskap som gisler.

Det ble imidlertid kjent at to italienske hjelpearbeidere kan ha blitt kidnappet av vanlige kriminelle og deretter solgt til opprørere med tilknytning til Abu Musab al-Zarqawi.

Nye bilbomber
Sør for Bagdad ble en iraker drept og tre ble såret i en ny bilbombe søndag

Tre amerikanske og tre irakiske soldater ble også såret da en ny bombe gikk av i Samarra nord for Bagdad, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.