RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Laber interesse for pavens grav

Sist oppdatert:
Bare noen få hundre mennesker var møtt fram da pavens grav onsdag morgen ble åpnet for publikum.

Interessen står i skarp kontrast til millionene som før helgen tok farvel med Johanns Paul II.

De fleste av de som var møtt fram da Peterskirkens krypt ble åpnet klokken sju onsdag morgen, var turister på ferie i Roma, eller italienere som ville se graven før de gikk på jobb, melder nyhetsbyrået Reuters.

De første nysgjerrige var på plass allerede ved femtiden, ivrige etter å unngå køene som preget forrige uke, da folk ventet i opptil 13 timer for å se paven ligge på på lit de parade inne i Peterskirken. Onsdag morgen var ventetiden på det meste oppe i et kvarter.

Pave Johannes Paul IIs kiste er plassert i krypten, og er dekket av en hvit mamorstein med hans navn inngravert på latin - IOANNES PAULUS PPII – samt datoene for hans periode som pave.

Representanter for Vatikanet har bedt om at folk ikke tar med seg blomster eller andre gjenstander til graven, som ligger like i nærheten av gravene til pavens forgjengere, Johannes Paul I og Innocent IX.

Over tre millioner mennesker strømmet i forrige uke til Roma for å ta farvel med den folkekjære paven, som ledet den katolske kirken i over 26 år. Rundt to millioner skal ha passert båren hans i Peterskirken.

Den voldsomme tilstrømningen av mennesker skapte store trafikkproblemer i den italienske hovedstaden, og myndighetene ba derfor Vatikanet vente noen dager med å åpne gravstedet, for å få folk til å forlate byen.

Førstkommende mandag samles de 115 stemmeberettigede kardinalene i Det sixtinske kapellet for å velge pave Johannes Paul IIs etterfølger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere