RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Labour leder med fem prosentpoeng

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Tony Blairs parti Labour leder med fem prosentpoeng i forhold til det største opposisjonspartiet på en fersk meningsmåling.

I en måling gjennomført The Times, svarer 38 prosent av de spurte at de ville stemt på Labour hvis det hadde vært holdt valg nå. De konservative får en oppslutning på 33 prosent, mens 20 prosent støtter liberaldemokratene, melder nyhetsbyrået AP.

Målingen bekrefter bildet fra andre meningsmålinger, og tyder på at Blair vil få fornyet tillit når britene etter alt å dømme går til valgurnene igjen seinere i år.

Målingen viser også at Blairs personlige popularitet har økt. På en tipoengsskala hvor de spurte vurderer lederskapet hans, scorer han nå 5,07 mot 4,85 i november. De konservatives leder Michael Howard scorer 4,58, mens liberaldemokraten Charles Kennedy får 4,95.

En annen måling, gjennomført for The Independent, viser at Labour ville gjort et kjempevalg hvis nåværende finansminister Gordon Brown hadde ledet partiet i den neste valgkampen.

Blair og Brown blir stadig fremstilt som bitre rivaler. Senest mandag sa imidlertid Tony Blair at han ikke vil gjøre noe som setter partienigheten i fare.

Independent-målingen viser at Labour under Blair har et grunnfjell på 23 prosent av velgerne, mot 18 prosent for de konservative og 12 prosent for liberaldemokratene. Med Brown øker Labours grunnfjell til 31 prosent, samtidig som andelen usikre velgere falt fra 26 til 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere