*Nettavisen* Nyheter.

Lærere arrangerte «skolemassakre»

- Herregud, vi trodde vi skulle dø, ropte barna etter at lærerne ba elevene gjemme seg for en bevæpnet mann.

Det var under en klassetur på en barneskole nær Nashville i USA at 69 livredde barn gjemte seg for en bevæpnet mann, som viste seg å være barnas egen lærer. Lærerne ved barneskolen iscenesatte hendelsen som et læringsprosjekt..

- Vi flippet ut
- Vi gikk sammen etterpå og diskuterte hva vi kunne gjort i en reell situasjon, sier assisterende rektor ved Scales Elementary School til CNN.

Men verken elevene eller foreldrene var like fornøyd med opptrinnet. Da lyset forsvant i bygningen, og lærerne ropte at dette ikke var en øvelse, begynte 20 av barna å gråte. Det var den siste kvelden på en fire dager lang skoletur at elevene ble beordret ned i kjelleren, der de ble bedt om å legge seg ned under pulter og være stille.

- Jeg tenkte, herre Gud. Først trodde jeg vi skulle dø. Vi flippet ut, sier elleve år gamle Shay Naylor.

- Dårlig dømmekraft
Brandy Cole er en av de som hadde sønnen sin med på turen og raser mot skoleledelsen.

- Barna satt i et mørklagt rom og ba for livene deres, fordi de trodde en mann med pistol var etter dem, forteller han.

Skolens rektor forstår foreldrene etter den skrekkslagne episoden, men har ikke bestemt seg for om noen av lærerne vil straffes disiplinært.

- Denne øvelsen innholder dårlig dømmekraft, og er langt over grensen for hva et barn skal utsettes for, sier rektor Catherine Stephens til CNN.

Den iscenesatte skolemassakren fant sted under en måned siden skytedramaet på Virginia Tech, der 33 studenter og en professor måtte bøte med livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.