RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STR (AFP)

Landslagsspillere i terrorangrep

Sist oppdatert:
På vei til kamp ble bussen med landslagsspillere angrepet av terrorister.

Minst fem politimenn ble drept og åtte medlemmer av Sri Lankas cricketlandslag ble skadet da flere væpnede menn angrep bussen de kjørte i Lahore i Pakistan tirsdag. Angrepet ligner på terrorangrepet i Mumbai, sier pakistanske myndigheter, ifølge Reuters.

Ifølge CNN ble minst sju personer, alle politi eller sikkerhetspersonell, drept. CNN oppgir videre at åtte medlemmer av landslagsteamet ble skadet.

På vei til landskamp
Bussen med landslagsspillerne var på vei til en stadion i Lahore under politieskorte. De skulle spille kamp mot Pakistan på Gaddafi stadium med plass til 60.000 tilskuere.

Politisjef Habib-ur-Rehman i Lahore sier angriperne åpnet ild med AK 47 og brukte granatkastere mot bussen da den saktnet farten nær stadion.

- Politiet jager terroristene. De var åpenbart godt trent, sier han ifølge Reuters.

Sri Lankas idrettsminister sier fem spillere og en assistenttrener ble skadet i angrepet. To av dem ble sendt til sykehus.

Ifølge pakistanske myndigheter var tolv væpnede menn involvert i angrepet, melder BBC.

Den srilankiske presidenten Mahinda Rajapakse fordømmer angrepene og beskriver dem feige terrorangrep.

Sammenligner med Mumbai-terror
Angrepet blir sammenlignet med terroren som rammet Mumbai i november.

- Dette angrepet har det samme mønsteret, sier guvernøren i Punjab, Salman Taseer.

- Dette er øvede kriminelle. Det er ikke vanlige folk, uttalte Taseer til reportere på stedet. Han viste til måten angrepet ble gjennomført på og hva slags våpen angriperne benyttet.

Sliter med terror
Pakistan har i lang tid slitt med terrorisme. Taliban og andre opprørergrupper har et sterkt fotfeste i områdene nordvest i landet.

Tidligere statsminister Benazir Bhutto (54) ble drept i et attentat under et valgmøte i desember 2007. Terrorangrepet fant sted kort tid før valget i Pakistan skulle avholdes.

Pakistanske myndigheter og amerikansk etterretning hevder at Baitullah Mehsud, som er leder for Taliban i Pakistan, var ansvarlig for drapet på Bhutto.

India har lenge anklaget Pakistan for å være tilholdssted for ekstremister som gikk til angrep på Mumbai i november i fjor, samt angrepet mot det indiske parlamentet i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere