*Nettavisen* Nyheter.

Lang sex-kjede på skole

Forskere har for første gang kartlagt en seksuell forbindelseslinje på en videregående skole. Eleven på enden kan indirekte ha hatt sex med 286 medelever, fastslår de.

Det er nyhetsbyrået Reuters som mandag presenterer det de omtaler som verdens første «kart» over tenåringssex.

Oversikten gir ny mening til den gamle advarselen om at du ikke bare har sex med én person, men med alle menneskene denne personen har ligget med, konkluderer folkene bak undersøkelsen.

Indirekte sex med hundrevis
Det mest oppsiktsvekkende forskerne fant var en kjede av 288 seksuelle en-til-en-forhold ved en videregående skole i det amerikanske Midtvesten.

Det betyr at tenåringen ved enden av lenken kan ha hatt indirekte sex med 286 medelever, til tross for at eleven bare hadde ligget med en av dem, skriver Reuters.

Forskerne uttalte mandag at de var overrasket over resultatet, spesiell i lys av at de fleste elevene ikke hadde en promiskuøs adferd.

Halvparten har hatt samleie
- Fra et elev-perspektiv, vil en lang kjede som denne virke forbløffende, uttaler sosiolog James Moody, som ledet studien.

- De kjenner kanskje partnerens forrige partner, men de tenker ikke på det faktum at denne partneren har en ekspartner, og så videre, forklarer Moody ifølge Reuters.

Rundt halvparten av de elevene hadde hatt samleie, viser studien. Det tilsvarer andelen for USAs tenåringsbefolkning som sådan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag