RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lewis Whyld (Pa Photos)

Langet ut mot late foreldre

Sist oppdatert:
Storbritannias statsminister ber arbeidsløse tenke seg om før de setter barn til verden.

Det var under et intervju på TV-kanalen ITVs morgensending fredag at Storbritannias statsminister David Cameron (De konservative) langet ut mot foreldre som forventer at storsamfunnet skal ta regningen for deres barn, selv om de selv står uten arbeid.

Cameron, selv en travel familiefar, sa han ønsker å endre den britiske avhengighetskulturen, som han mener fikk blomstre under Labour.

Vil belønne de flittige
- Den forandringen jeg ønsker å bidra til som statsminister er forståelsen av at hvis folk gjør de rette tingene, arbeider hardt og forsøker å forsørge familien, så vil vi belønne dem og hvis de gjør de gale tingene vil vi straffe dem, sa Cameron ifølge Daily Mail.

Kritiserer gratispassasjerene
Cameron sa at han deler frustrasjonen mange hardtarbeidende briter føler over at andre får barn de strengt tatt ikke har råd til, vel vitende om at skattebetalerne tar regningen.

Erklærte finanskrisen over
I intervjuet sa Cameron videre at Storbritannia nå har lagt finanskrisen bak seg og gjort store framskritt det siste året. Økonomien er igjen i vekst. 400.000 flere briter er i arbeid enn for et år siden. Men det vil ta tid å dekke budsjettunderskuddene, understreket Cameron.

- Vi arvet et system som var ødelagt. Endringer tar tid, sa han.

- Men jeg vil heller treffe upopulære beslutninger nå og få fart på økonomien og hjelpe landet på lang sikt, la han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere