RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Låste inn vektere med bombe

I fire timer satt de to vekterne innesperret i et bur sammen med en bombe, mens ranerne stakk av med et stort beløp.

To svartkledde ranere gjennomførte et lynraskt og brutalt ran i Bålsta sentrum vest for Stockholm søndag kveld.

Like før klokka åtte ble to vektere overfalt i SE-banken, bare 100 meter fra en politistasjon og mens søndagshandlingen pågikk for fullt.

Låst inn med bombe
De to ranerne tvang vekterne inn i bankbokshvelvet, og låste gitteret. Deretter festet en av dem en sprengladning på gitteret, skriver Aftonbladet. Ifølge et vitne tok hele ranet bare to minutter. Atskillig lengre tid tok det å redde de to skrekkslagne vekterne.

Politiet sperret av et stort område og hentet inn bombeeksperter, men det tok flere timer før disse kom. Et ambulansehelikopter landet like ved og flere brannbiler kom til stedet.

Fire timer
I over fire timer satt vekterne innesperret med bomben ved sin side. Først ved midnatt lyktes det politiet å få de to ut gjennom et vindu i banken. En stund senere hørtes et kraftig smell da teknikerne sprengte bomben.

- Det var en tilpasset ladning som kunne forårsaket vesentlige skader dersom den hadde eksploderte, sier politiinspektør Christer Nordström til Aftonbladet.

De to ranerne, som begge var kledd i svart og hadde motorsykkelhjelmer på hodet, skal ha fått med seg et ukjent beløp. De to stak av på en motorsykkel, som senere ble funnet et stykke utenfor Bålsta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere