RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lastefly i bilkrasj

Sist oppdatert:
Minst ni døde da fly kom ut av kontroll ved take-off.

Flyet skulle ta av ved en flyplass i kystbyen Culiacan vest i Mexico da piloten mistet kontrollen torsdag. Lasteflyet skjente av rullebanen og ut på en vei. Der krasjet flyet inn i et militært kjøretøy, to biler og et verksted.

Minst ni personer mistet livet, opplyser en talsmann for myndighetene i landet, ifølge Reuters.

Tre av de drepte befant seg om bord i flyet. Blant de omkomne var det også en barnefamilie på fire personer. Bilen de kjørte begynte å brenne etter det kraftige sammenstøtet med flyet, forteller Mario Millan, en talmann for myndighetene i delstaten Sinaloa.

To av de drepte var soldater som jobbet i president Felipe Calderons sikkerhetsstab. Ytterligere fem mennesker ble skadd.

Ulykken skjedde kort tid før presidenten var ventet til byen, og soldatene patruljerte veistrekningen i et militært kjøretøy for å sikre området i forkant av besøket.

President Felipe Calderons dagsbesøk i Culiacan ble avlyst etter ulykken, og Calderons fly ble bedt om å returnere til hovedstaden, opplyser staben hans.

Lasteflyet stoppet først da det krasjet inn i en bygning. I en pressemelding opplyser mexicanske luftfartsmyndigheter at ulykken skjedde som følge av at lasteflyet punkterte et dekk.

Flyet tilhører det mexicanske firmaet Jet Paqueteria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere