Gå til sidens hovedinnhold

Lastefly i bilkrasj

Minst ni døde da fly kom ut av kontroll ved take-off.

Flyet skulle ta av ved en flyplass i kystbyen Culiacan vest i Mexico da piloten mistet kontrollen torsdag. Lasteflyet skjente av rullebanen og ut på en vei. Der krasjet flyet inn i et militært kjøretøy, to biler og et verksted.

Minst ni personer mistet livet, opplyser en talsmann for myndighetene i landet, ifølge Reuters.

Tre av de drepte befant seg om bord i flyet. Blant de omkomne var det også en barnefamilie på fire personer. Bilen de kjørte begynte å brenne etter det kraftige sammenstøtet med flyet, forteller Mario Millan, en talmann for myndighetene i delstaten Sinaloa.

To av de drepte var soldater som jobbet i president Felipe Calderons sikkerhetsstab. Ytterligere fem mennesker ble skadd.

Ulykken skjedde kort tid før presidenten var ventet til byen, og soldatene patruljerte veistrekningen i et militært kjøretøy for å sikre området i forkant av besøket.

President Felipe Calderons dagsbesøk i Culiacan ble avlyst etter ulykken, og Calderons fly ble bedt om å returnere til hovedstaden, opplyser staben hans.

Lasteflyet stoppet først da det krasjet inn i en bygning. I en pressemelding opplyser mexicanske luftfartsmyndigheter at ulykken skjedde som følge av at lasteflyet punkterte et dekk.

Flyet tilhører det mexicanske firmaet Jet Paqueteria.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin