Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lavrov fraråder russere å reise til Tyrkia

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skulle etter planen besøke Tyrkia onsdag som ledd i en pågående tyrkisk-russisk dialog for å forsøke å bedre forbindelsene og komme fram til større enighet om Syria.
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skulle etter planen besøke Tyrkia onsdag som ledd i en pågående tyrkisk-russisk dialog for å forsøke å bedre forbindelsene og komme fram til større enighet om Syria. Foto: (Reuters/NTB scanpix)
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov fraråder russere å reise til Tyrkia etter at tyrkiske jagerfly skjøt ned et russisk kampfly. Han avlyser også selv et planlagt besøk til landet.

– Faren for terrorangrep er ikke noe mindre i Tyrkia enn i Egypt, sa den russiske utenriksministeren og viste til bombeangrepet mot et russisk passasjerfly forrige måned.

Lavrov skulle etter planen besøke Tyrkia onsdag som ledd i en pågående tyrkisk-russisk dialog for å forsøke å bedre forbindelsene og komme fram til større enighet om Syria.

Russisk turoperatør stanser reiser til Tyrkia

En av Russlands største turoperatører for reiser til Tyrkia, avlyser inntil videre alle pakketurer til landet.

President Vladimir Putin slo tirsdag fast at Tyrkias nedskyting av et russisk kampfly ville få alvorlige følger for forholdet mellom de to landene.

Det statlige russiske turistbyrået Rostourism anbefaler russiske turoperatører å avlyse alle pakkereiser til Tyrkia som følge av nedskytingen.

Vil kompensere turoperatører

Natalie Tours, som er en av de største turoperatørene med reiser til Tyrkia, følger oppfordringen og varslet tirsdag ettermiddag at alle turer inntil videre er avlyst.

Det russiske finansdepartementet lover samtidig å kompensere turoperatørene som vil tape store beløp på å avlyse Tyrkia-turene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!