RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Lederen for det amerikanske narkotikapolitiet, Michele Leonhart, går av etter avsløringene om at hennes agenter har deltatt på sexfester med prostituerte i Colombia.
Lederen for det amerikanske narkotikapolitiet, Michele Leonhart, går av etter avsløringene om at hennes agenter har deltatt på sexfester med prostituerte i Colombia. Foto: James Lawler Duggan (Reuters / NTB Scanpix)

Lederen for amerikansk narkotikapoliti går av

Den hardt pressede lederen for narkotikapolitiet i USA, Michele Leonhart, går av i midten av mai, opplyser justisdepartementet i landet.

Leonhart har ledet Drug Enforcement Administration (DEA) siden 2007, men har den siste tiden måttet tåle krass kritikk etter avsløringer om at hennes agenter har deltatt på «sexfester» i Colombia.

En Kongresskomité gransker nå om DEA-agentene røpet hemmeligstemplede opplysninger under festene, som Colombias mektige narkotikabander kan ha fått tilgang til.

Ifølge opplysningene som har kommet fram, festet DEA-agentene med prostituerte i Colombia i årene 2001 til 2005. Dette var med andre ord før Leonhart overtok som DEA-sjef.

Leonhart vitnet selv for kongresskomiteen i forrige uke, og forklaringen hennes etterlot tvil om hva agentene røpet under de såkalte sexfestene, samt om DEAs håndtering av saken.

- Jeg vil få uttrykke takknemlighet overfor Michele, ikke bare for hennes ledelse av DEA siden 2007, men også for hennes 35 år i DEAs tjeneste, sier USAs justisminister Eric Holder i en kunngjøring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere