*Nettavisen* Nyheter.

Ledning eksploderte - 200 drept

Personer som tappet en ledning for drivstoff var trolig årsaken til katastrofen i Nigeria.

13.05.06 04:35

Ifølge TV-stasjonen Channels eksploderte ledningen mens flere hundre mennesker tappet drivstoff, melder AP.

Eksplosjonen skjedde ved byen Ilado, rundt 45 kilometer øst for Lagos.

- Det var en stor brann. Mange omkom, sier en talskvinne for Røde Kors.

Opptil 200 mennesker ble brent til døde og forfordelige scener møtte redningsmannskapene på stedet. Brente lik lå strødd på bakken ved vannkanten. Da solen gikk ned hadde redningsmannskaper tatt hånd om rundt 100 lik, og arbeidet vil bli gjenopptatt lørdag.

Massegrav
- Mellom 150 og 200 mennesker døde, sa Lagos’ politikommisjonær Emmanuel Adebayo til reportere. Redningsarbeidere gravde en dike i nærheten av den eksploderte gassledningen. Adebayo sa at likene vil bli begravd i en massegrav.

I Afrikas oljerike deler hender det ofte at den fattige befolkningen skjærer hull i oljeledninger for å søke brennstoff til matlaging eller for å selge olje på svartebørsen.

Fattige tapper olje
I september 2004 eksploderte en oljeledning i nærheten av Lagos da tyver forsøkte å tappe olje fra den. Nesten 50 mennesker døde i flammene. Sør i Nigeria ble over 1000 mennesker drept da en oljeledning sprakk og eksploderte i 1998.

Mesteparten av Nigerias olje blir utpumpet sør i Niger Delta-regionen, langt fra Lagos. Ledninger frakter olje rundt i hele landet.

Nigeria er Afrikas største oljeprodusent og er USAs femte største kilde til oljeimport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.