RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lege får 10 mill.

Sist oppdatert:
En svensk overlege får utbetalt 10 millioner kroner i erstatning for manglende overtidsbetaling.

Overlege Ulf Jansson ved Sundsvall sykehus har en månedslønn på 120.000 svenske kroner. De siste 23 årene har han opparbeid seg 10.733 timer overtid, som han ikke har fått betalt for – inntil nå.

Koster 14 millioner
Landstinget der sykehuset ligger må derfor betale ham over 10 millioner kroner i erstatning. Den totale kostnaden kommer på over 14 millioner svenske kroner. Ifølge Sundsvall Tidning utgjør det mer enn det koster å drifte en overvåkningsavdeling i et helt år.

Grunnen til at Jansson har opparbeidet seg så voldsomt mye overtid er at han er den eneste spesialisten innenfor to fagfelt på sykehuset. Derfor har han hatt konstant bakvakt, og blitt kalt ut ofte, de siste 23 årene.

Kunne tatt seks år fri
Avtalen med Jansson har blitt godkjent av en rekke sykehusdirektører de siste 20 årene. Nå har sykehuset inngått en ny avtale med Jansson som gir ham rett på 160.000 kroner i månedslønn, men ingen overtidsbetaling.

Hvis overlegen skulle ha tatt ut overtiden i avspassering, kunne han tatt fri i seks år med full lønn, melder TT.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere