Lege mistenkt for 1500 drap

Tysk politi har arrestert en respektert kvinnelig sykehuslege som kan ha befatning med så mange som 1500 mistenkelige dødsfall.

20.02.04 19:40

Saken kan bli den største kriminalsaken i Tyskland siden annen verdenskrig. Legen, som benekter alle anklager, ble fredag arrestert.

Politiet opplyser at legen er arrestert i forbindelse med åtte mistenkelige dødsfall på smerteklinikken til det anerkjente Paracelsus-sykehuset utenfor Hannover, rundt 100 kilometer sør for Hamburg.

Journaler beslaglagt
Politiet innrømmer at de har beslaglagt journalene til 76 pasienter som er døde under unormale omstendigheter. Ubekreftede meldinger går imidlertid ut på at det har vært over 250 slike tilfeller de siste fire årene, og ytterligere flere hundre saker tilbake til begynnelsen av 1980-tallet.

Nyhetsmagasinet Der Spiegel skriver fredag at hun kan knyttes til 1.500 dødsfall siden 1982.

Elleve mistenkelige dødsfall er til nå etterforsket, og i åtte av de elleve sakene led pasientene ikke av noen dødelig sykdom. Legen skrev likevel ut svært høye doser morfin for å dempe smertene. Det narkotiske stoffet er svært effektivt mot smerter, men er også dødelig i store doser.

- Elsker mine pasienter
Den arresterte legen Mechthild Bach har selv rykket ut for å ta avstand fra mistankene mot henne på landsomfattende TV.

- Jeg elsker alle mine pasienter, sa hun på TV-kanalen RTL.

- Jeg vier meg til dem og sier ofte at de er mine barn fordi jeg, forstår dere, for lenge siden bestemte meg for at jeg ikke skulle ha egne barn, sa den 54 år gamle kvinnen.

Sykehuset alarmerte
Hun sier at hun aldri ville skade en pasient, men har også sagt at hun ville gå langt for å lette pasientenes smerter.

- Det er fullstendig feil å si at jeg er innblandet i å hjelpe mennesker å dø. Jeg ser meg selv som en som hjelper folk som er i ferd med å dø, sa hun til RTL.

Sykehusansatte alarmerte politiet på grunn av det de oppfattet som et uvanlig antall døde pasienter under den kvinnelige legens regime. Hun var leder for smerteklinikken og skrev dermed også ut dødsattestene.

(NTB-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.