RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leger lyver om røykekutt

Sist oppdatert:
Sjefer i det britiske helsevesenet bestikker leger til å lyve om hvor mange pasienter som har sluttet å røyke. Prisen er 1.250 kroner per navn.

Helsebyråkratene ønsker for enhver pris å oppfylle regjeringens planer om røykekutt. Derfor betaler de leger penger for å trikse med røykekutt-tallene, skirver London-avisen Independent on Sunday.

- Dette er ren korrupsjon og nedverdigende for legestanden, sier almenpraktikeren Stephen Nickless til avisen. Helseminister John Reid skal ha mottatt krav om øyeblikkelig gransking av saken.

Britiske leger har ingen plikt til å sjekke om pasientene snakker sant, hvis de sier at de har sluttet å røyke. Samtidig lokkes britene med muligheten til å vinne feriereiser og andre premier hvis de slutter, og legeerklæringer fungerer som lodd i disse lotteriene.

Nestleder Hamish Meldrum i den britiske legeforeningens avdeling for almenpraktikere sier et hvert tilbud om bestikkelse er en etisk og profesjonell fornærmelse mot legene. Men hundre pund, eller 1.250 kroner, er jo bare lommerusk, tilføyer Meldrum ifølge Independent on Sunday.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere