Gå til sidens hovedinnhold

Legger fram vilkår for våpenhvile

Den ytterliggående palestinske gruppen al-Aqsa-martyrenes brigader har lagt fram en liste med vilkår for å stanse angrepene mot Israel.

Vilkårene skal diskuteres med de palestinske lederne til uka, opplyser en av gruppens ledere til nyhetsbyrået AFP.

- Vi har utarbeidet et dokument, et program for al-Aqsa-martyrenes brigader som skisserer våre betingelser for å stanse operasjonene mot Israel, sier Zakaria Zubeidi, som er gruppens leder i Jenin.

Dokumentet, som er det første i sitt slag, ble ferdig sent søndag kveld, og sendt til den palestinske lederen Yasser Arafat og statsminister Ahmed Qurie, ifølge Zubeidi.

Blant gruppens vilkår er en opphevelse av blokaden av Arafats hovedkvarter, en israelsk tilbaketrekking til grensen fra 1967, avskaffelse av alle jødiske bosettinger, og løslatelse av palestinske fanger.

Israel må også returnere likene av drepte militante palestinere og la alle palestinere som er i eksil på Gazastripen og andre steder få vende tilbake.

- Dersom Israel er villig til å gjøre dette, vil jeg beordre stans i alle angrep mot israelere, sier Zubeidi, som står høyt på Israels liste over ettersøkte palestinere.

(NTB-AFP)

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley