*Nettavisen* Nyheter.

Legger ut henrettelser på YouTube

Meksikanske narkobander legger ut videoklipp med henrettelser på YouTube. Se video.

14.02.07 09:19

Et av videoklippene viser en narkobande som henretter en rival ved å skyte ham i hodet. Klippet er blitt nedlastet mer en 280.000 ganger. Hensikten med videoklippene er å spre frykt hos rivaliserende gjenger, skriver Cnet, ifølge Aftonbladet.

Andre videoklipp viser folk som blir mishandlet til det ugjenkjennelige. YouTube blir også brukt som et kommunikasjonsmiddel for gjengene. I noen av filmene blir det lagt ut drapsopprag på enkeltpersoner. Honoraret ligger på rundt 30.000 norske kroner dersom man kan bevise drapet i form av filmopptak eller stillbilder.

Nå har de nye virkemidlene, som benyttes av de ulike kriminelle gjengene, kommet i søkelyset til det meksikanske politiet.

- Vi kan absolutt ikke utelukke, men vi kan heller ikke være helt sikre på at dette blir brukt som en ny kommunikasjonsform for organiserte kriminelle, sier politimann Jose Luis Manjarrez.

Ifølge talsmann for YouTube er det forbudt med farlige eller ulovlige filmer på nettstedet, men det finnes heller ingen form for kvalitetssikring av materialet som blir lagt ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.