RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leieboer ignorerte dunkelyder

Sist oppdatert:
En beboer i «skrekkens hus» valgte å ignorere bankingen fra kjelleren hvor Elisabeth og barna ble hold fanget.

Josef Fritzl (73) leide ut flere rom i det som nå omtales som skrekkens hus. Alfred Dubanovsky (42) var leieboer i bygningen i tolv år. Han bodde rett over kjelleren der Fritzl holdt datteren Elisabeth og hennes tre barn fanget.

Nå forteller 42-åringen at han til stadighet hørte merkelige lyder fra kjelleren på nattetid. I tillegg hendte det ofte at han så Fritzl i hagen midt på natten med en trillebår full av mat .

Vil angre resten av livet
Men Dubanovsky valgte å ignorere lydene og utleierens merkelige oppførsel. Nå sier Dubanovsky at han vil angre på denne beslutningen resten av livet.

- Jeg skulle ønske at jeg kunne skru tiden tilbake. Alle tegnene var der, men det var umulig for meg å tyde dem, sier han, ifølge Daily Mail.

Han forteller at Fritzl forbød alle leieboerne i bygningen fra å bevege seg i nærheten av hagen eller kjelleren.

Pressekonferanse
Det østerrikske politiet holdt en ny pressekonferanse onsdag ettermiddag i Zeillern utenfor Amstetten. Det var etterforskningsleder Franz Pucher som innledet pressekonferansen og fortalte at politiet tror fortsatt at Fritzl opererte alene.

- Det har ikke fremkommet noen nyheter, vi har arbeidet intenst på åstedet, og de opplysningene vi har fått frem tyder på at han ikke hadde noen medhjelper, sa Pucher under pressekonferansen, melder Aftonbladet.

Men Pucher understreket at det er for tidlig til å utelukke muligheten for at det finnes en medhjelper.

Les også: Drapsoffer lignet på datteren

100 leieboere
Polzer sa videre at det i løpet av de siste 24 årene har bodd mer enn 100 mennesker i «skrekkhuset». Samtlige skal avhøres. Kanskje noen har lagt merke til noe som ikke hadde noen betydning da de bodde der, men som allikevel kan være relevant i ettertid, skriver Der Standard.

Fritzl har ifølge politiet opplyst at den tunge ståldøren i kjelleren kunne åpnes i nødstilfeller. Verktøyet lå ifølge Frizl tilgjengelig innenfor døren. Dette er ikke bekreftet av ekspertene i det østerrikske politiet.

Slik så kjelleren der Elisabeth og tre av hennes barn bodde ut:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere