RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leiemorder henrettet i Texas

Sist oppdatert:
På oppdrag fra en sjalu ekskone, voldtok og drepte George Anderson Hopper kjæresten til kvinnens eksmann. Onsdag ble han henrettet.

Den tidligere forsikringsmannen ble henrettet med gift natt til onsdag norsk tid, melder AP.

George Anderson Hopper tok på seg jobben med å drepe 33 år gamle Rozanne Gailiunas i en forstad til Dallas i 1983. Hun ble funnet bundet til sengestolpene i huset sitt, voldtatt, forsøkt kvalt og med to skudd i hodet. Gjerningsmannen hadde også stappet papir ned i halsen hennes. Hun døde to dager senere av skadene. Den fire år gamle sønnen hennes ble funnet bevisstløs.

Kjendis
Hopper fikk oppdraget med å drepe Gailiunas av sosietetsdamen Joy Aylor i Dallas. Hun var sjalu på eksmannen, som var kjæreste med Rozanne Gailiunas. Gjennom svogeren sin leide Aylor Hopper til å drepe Gailiunas.

Da drapssaken kom for retten i 1990, flyktet Joy Aylor til Canada og senere til Frankrike. Her ble hun tatt etter to år da hun krasjet en leiebil. Senere ble hun utlevert og dømt til livsvarig fengsel i Texas.

Ba om tilgivelse
Før henrettelsen onsdag ba Hopper familien til Gailiunas om unnskylding.

- Jeg har gjort mange feil i livet. Det jeg gjorde, forandret livene til så mange. Jeg kan ikke gjøre det godt igjen. Jeg er lei meg. Jeg ber dere om tilgivelse, sa han.

Hopper fikk be en bønn sammen med moren før giftpumpene i henrettelsesrommet startet. Etter åtte minutter var Hopper død.

Før henrettelsen ba Hopper om et siste måltid. Det besto av seks speilegg, 12 biter bacon, en bolle havregrøt, pommes frites, kylling, sjokolademarengs og jordbær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere