*Nettavisen* Nyheter.

Leiesoldater vil hente Farouk

Leiesoldater vil hente den hovedmistenkte i drapet på Martine Vik Magnussen (23).

21.08.08 16:17

Leiesoldater skal ha tilbudt seg å hente den hovedmistenkte i drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen (23), slik at han kan stilles for retten, melder Evening Standard.

Flyktet hjem
Milliardær-sønnen Farouk Abdulhak fløy til hjemlandet Jemen med sin fars privatfly bare timer etter at 23-åringen ble voldtatt og drept. Hun ble senere funnet i et leilighetskompleks, der Farouk hadde adresse, i London.

Faren til Farouk Abdulhak, Shaher Abdulhak, er en av Jemens mest innflytelsesrike forretningsmenn, og landet har ingen utleveringsavtale med Storbritannia. Britisk politi har bedt sønnen melde seg for avhør, men så langt har ikke det skjedd.

Les også: Ettersøkt for voldtekt og drap

Mest ettersøkt
Farouk er nå offisielt en av Storbritannias mest ettersøkte menn, etter at Scotland Yard sist måned avgjorde at han er hovedmistenkt i drapsetterforskningen.

Leiesoldater skal nå ha tilbudt seg å hente Farouk fra Jemen med makt, mot en betaling på opp mot 11 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Enkelte militære grupper har tilbudt sine tjenester om å hente han, og det har krevd lange samtaler for å få dem til å forstå at det ikke er måten å gjøre det på, sier en kilde tett på etterforskningen av drapet, til avisen.

- Det ville være en enorm politisk utfordring. Det vil være mye bedre dersom lovlige virkemidler kan føre til et gjennombrudd.

- Vil aldri bli utlevert
Familien til Martine holder nå på å gi opp håpet om at Farouk skal utleveres.

- Faren later som om det ikke er noe han kan gjøre siden sønnen er voksen. Det virker som om han aldri vil bli utlevert og stilt for britisk rett, sier en venn av familien til den britiske avisen.

Det norske forsvaret avviser overfor avisen at det finnes planer om å hente Farouk med makt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag