Leirbarn mishandlet med paintball

Foto: (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

¿av lederne på sommerleiren.

10.08.05 08:31

Minst ti barn har fortalt politiet om det de opplevde på skrekkleiren i Skogås sør for Stockholm siste helgen i juli. Judoleiren for barn mellom 11 og 15 år blir kalt for «dødsleiren» og skal ha inneholdt en rekke konkurranser med skrekkopplevelser. Blant annet ble flere barn gravd ned i sanden og ble liggende med bakbundet hender i flere timer samtidig som lederne tente på et bål bare noen meter fra barna.

Måtte drikke flått
Flere av barna skal også ha fortalt at de ble skutt med paintballgevær av lederne, uten å være beskyttet. Et barn ble også mobbet til å drikke et glass vann med en flått i.

- Vi har avhørt om lag 25 av de 35 som var med på leiren, og drøyt ti av dem bekrefter bildet av hva som har skjedd. Men det finnes også barn som ikke har blitt utsatt for noe ubehagelig og sier leiren er det beste de har vært med på, sier Hans Andersson ved Södertörn-politiet til det svenske nyhetsbyrået TT ifølge Expressen.

Judo-leder suspendert
Politiet skal avhøre alle barna sammen med foreldrene før de går i gang med avhør av leirlederne.

- Flere har blitt skutt med et paintballgevær og dette er det mest alvorlige. Vi vet hvem som gjorde hva mot barna, sier Andersson.

Lederen som skjøt med paintballgevær er nå suspendert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag