*Nettavisen* Nyheter.

Leker med død tv-kjendis

Den døde krokodilleelskeren Steve Irwin blir actionfigur.

(SIDE2): Først fikset de sammen tv-kjendisens siste film og nå skal den kjente naturelskeren selges som actionfigur. Steve Irwins etterkommere smir mens jernet er varmt, og bare en del av overskuddet skal hjelpe truede dyrearter, ifølge en pressemelding.

Les også:

- Har ødelagt Irwin-video

- Vil gjøre pappa stolt

Viser Irwins siste dokumentar

Det er i regi av leketøysprodusenten K&M International at Australia Zoos arbeid med å redde truede dyr nå skal videreføres. Wild Republic heter serien der Irwin går inn i en ny rolle som actiondukke, med tilhørende dyrearter. Flere forskjellige tøydyr, malesett og en krokodillebil hører også med til assortimentet.

Lekene er utarbeidet i tett samarbeid med den nå avdøde krokodilleelskeren. «Steve Irwin arbeidet helt frem til sin død med leketøysserien», heter det fra produsenten.

Nå har Steves kone Terri bedt om at leketøysserien kommer på markedet slik at den kan være med til å hjelpe truede dyr.

- Med denne serien av leketøy håper vi å kunne fortsette Steves kall til å gjøre barn engasjert i ville dyr og miljøet, sier Wes Mannion, direktør i Australia Zoo.

Actionfigurene vises for første gang frem på en leketøysmesse i New York i februar. Til sommeren kommer de i butikkene her hjemme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.