RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lenket fast og sultet ni barn

Sist oppdatert:
I over ti år levde unge som fanger under bestialske forhold i det sukkertøyfargede huset til Judith Leekin (62).

- Du kunne tro hun var bestemoren din, sier naboene om Judith Leekin. Ingen visste at den 62 år gamle kvinnen holdt ni tenåringer og unge voksne fanget i det rosa huset utenfor Miami.

Da ungdommene ble funnet, hadde de arr på håndleddene, og noen hadde svimerker. Ingen lot til å ha fått skolegang ut over fjerde klasse, ikke en gang de voksne, som er i 20-årene. Alle sultet.

Adoptert

Myndighetene er ikke sikre på hvor lenge de ni er blitt holdt fanget i huset, men tror alle ble adoptert av Leekin i løpet av de siste 20 årene. Leekin levde av bidraget hun ble tildelt for å ta seg av dem, melder AP. Kvinnen skal eie minst to hus og flere biler.

- Forferdelig er det beste ordet å bruke for å beskrive hva som foregikk i det huset, sier politikaptein Scott Bartal til AP.

Fangene er fra 15 til 27 år gamle. En av dem er blind og kan ikke snakke. En kan knapt gå eller stå. En kan ikke lese. Men myndighetene er ikke sikre på om funksjonshemmingene skyldes mishandling.

Gjorde på seg

Leekin ble avslørt 4. juli, da politiet ble oppringt fra en matbutikk der en tenåring vandret omkring. En 18 år gammel kvinne ble tatt hånd om av politiet. Hun fortalte at hun hadde vært hos Leekin i 13 år, og at Leekin hadde kjørt henne til butikken og forlatt henne der etter å ha fortalt at de skulle til en fornøyelsespark.

Adoptivmoren ble arrestert og siktet for blant annet grov mishandling.

- Disse menneskene har ikke fått noen formell utdanning i tiden de ha vært hos henne, sier Bartal.

- Noen ganger, da de ble holdt fanget med håndjern eller plastremser gjorde de på seg i løpet av natten fordi de ikke fikk gå på toalettet, forteller han.

Fangene fikk bare nudler å spise. Ifølge Bartal ville de ha sultet ihjel om de ikke hadde blitt oppdaget.

18-åringen har forklart at Leekin truet med å hugge hodet av henne dersom hun fortalte noen hva som foregikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere