Leoparder på menneskejakt

Foto: TV 2

Blodtørstige leoparder er på jakt i Bombays gater. Det siste året har de drept minst 12 mennesker, de fleste skolebarn.

14.01.04 18:11

Menneskene i Bombays eksklusive bydel Powai er livredde de sultne rovdyrene. Og det med god grunn. Det siste året har leopardene drept minst 12 og skadet enda flere. De fleste ofrene har vært skolebarn, skriver avisa The Australian tirsdag.

Villdyrene har beveget seg ut av villmarken og inn de folksomme gatene på jakt etter bytte og viser ingen frykt for mennesker.

Spøkelsesby
Ifølge avisa har kattedyrene forvandlet de ellers så folksomme bolig- og handleområdet til en spøkelsesby om natten.

Foreldre er tvunget til å eskortere barna sine mens brannmenn prøver å skremme vekk leopardene med fyrverkeri.

Et fire år gammelt barn ble drept mens hun lekte med venner i oktober. En leopard krysset da hovedveien og klatret over en høy vegg for å komme seg inn i bolig komplekset før den gikk til angrep på Anmol Bansal på lekeplassen.

Spiser hunder
Naturvernere frykter dyrene har endret sin ellers så sky oppførsel. Leopardene jakter nå først og fremst på mongrelhunder i stedet for rådyr. Hundene er lettere å fange, og befinner seg ofte rundt søppelbinnene i byen. Powai er en av de mest eksklusive bydelene I Bombay, men omgitt av slum der det kryr av disse hundene.

Ifølge avisen sa Powai beboer og mor Devleena Sanyalmajumger følgende til The Times:

- Mennesker her er redde. Hvis de har små barn er de om mulig enda reddere. De føler at en leopard kan angripe når som helst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag