RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Letemannskaper søker etter flere skiløpere som politiet frykter kan ha blitt tatt av et 500 meter bredt snøskred ved Riksgränsen i Sverige søndag ettermiddag. Rasområdet ligger like ved grensen til Norge om lag 5 mil fra Narvik.
Letemannskaper søker etter flere skiløpere som politiet frykter kan ha blitt tatt av et 500 meter bredt snøskred ved Riksgränsen i Sverige søndag ettermiddag. Rasområdet ligger like ved grensen til Norge om lag 5 mil fra Narvik. Foto: Ylva Sarri / Tt (/ TT / NTB scanpix)

Leteaksjon etter savnede i snøskred ved Riksgränsen

En stor leteaksjon pågikk søndag ettermiddag i et snøskred ved Riksgränsen i Sverige.

Mannskapene søker etter flere skiløpere som politiet frykter kan ha blitt tatt av det 500 meter brede skredet. Arbeidet er vanskelig fordi det fortsatt er rasfare på stedet, og fordi raset ikke bare er bredt, men dypt.

Rasområdet ligger like ved grensen til Norge om lag 5 mil fra Narvik i Nordland. To helikoptre, seks norske hundepatruljer og 50-60 mann fra politiet og fjellredningstjenesten, blant dem 30 fra det svenske forsvarets Bergspluton, deltar.

En reddet

En person er berget uskadd ut, men flere personer kan ha vært i området ved skianlegget Nordalsfjäll.

– Det er ikke sikkert de er tatt av skredet, men det er personer som ikke har gitt lyd fra seg. Det var et ganske stort skred. Vi leter med alt vi har, sier operasjonsleder Thomas Schäufele hos politiet i Norrbotten til det svenske nyhetsbyrået TT.

Øyevitnet Ylva Sarri sier til Sveriges Radio at hun så to skiløpere høyt oppe på fjellet. Den ene begynte å kjøre ned og hadde bare tatt et par svinger ned det bratte partiet da skredet ble utløst.

Godt tegn

Også et norsk Sea King redningshelikopter ble sendt til Riksgränsen, men ble senere omdirigert fordi det var nok ressurser på stedet.

– Lederen for Norske Redningshunder har fått avklart at gruppen som mannen som ble funnet var sammen med, er gjort rede for. De har blant annet gått gjennom filmopptak de hadde gjort av seg selv. Men hundene markerer også andre steder i skredet, så situasjonen er fortsatt uavklart, sier redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Det var fint vær og mye folk ute da raset ble utløst.

– Så langt er det ikke kommet inn noen meldinger om at noen er savnet. Det er ofte en god indikasjon på at ikke flere ble tatt av raset enn den ene som ble funnet i live, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere