RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leter etter lik på Manson-ranch

Charles Manson
Charles Manson Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nær 40 år etter sektleder Charles Mansons blodige drapsorgier er det funnet spor etter ukjente menneskegraver på sektens ranch.

Charles Manson, som ledet den notoriske sekten Manson Family, beordret i 1969 sine understøtter ut for å drepe. I løpet av to dager ble sju mennesker drept Los Angeles i California, USA. Blant de drepte var skuespilleren Sharon Tate, høygravid med barnet hun ventet med sin ektemann - regissøren Roman Polanski. To år senere ble Manson og seks av hans tilhengere dømt til døden for drapene, men straffene ble omgjort til livsvarig fengsel.

Nå leter etterforskere etter flere lik på Barker Ranch i Death Valley National Park, stedet der Manson og sekten hans søkte tilflukt etter drapene fram til de ble arrestert.

Undersøkelsene viser at det sannsynligvis er to hemmelige graver ved ranchen, samt et område som bør undersøkes nærmere, skriver AP.

Søster

debra tate barker ranch charlees manson

Debra Tate, som var 17 år da søsteren Sharon ble drept, er en av personene som har besøkt Barker Ranch i forbindelse med de nye undersøkelsene.

- Hvis det er lik her, så skal vi finne dem og sende dem hjem, sier Debra Tate til AP.

Debra Tate har gjort det til sin livsoppgave å sørge for at søsterens drapsmenn aldri slipper ut av fengsel.

Drapsrykter

barker ranch death valley charles manson

Det har lenge gått rykter om at Manson-sekten har hatt flere menneskeliv på samvittigheten. Like ved Spahn Ranch i Santa Susana-underståtter i California - et annet sted sekten hadde tilhold, ble liket av Donald Shea funnet åtte år etter drapsorgiene som rystet Los Angeles i 1969. Han skal ha blitt drept fordi sektmedlemmene mente at han hadde tystet på dem i forkant av at politiet slo til mot ranchen.

Drapsofrene kan være haikere eller unge mennesker som hadde rømt hjemmefra. Sekten var kjent for å plukke opp alle typer mennesker.

Selv om det graves fram flere lik på Barker Ranch, tror Los Angeles-politiet at det vil bli vanskelig å finne beviser som gjør det mulig å tiltale noen for drapene.

PS! 23. mai 2007 ble Charles Manson nektet løslatelse fra Corcoran State Prison i California. Han får ikke fremmet nytt krav om løslatelse før i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere