Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter norske studenter i Kina

Tre norske studenter på fottur ved jordskjelvområdet har ikke gitt lyd på fra seg siden katastrofen.

De tre, som studerer i den kinesiske byen Kunming i Yunnan-provinsen, sendte en melding til venner 10. mai, to dager før jordskjelvet. I løpet av den siste uken har ingen hørt fra dem.

Studentene har lagt ut på en fottur i nærheten av jordskjelvområdet sammen med tre venner fra USA, Tyskland og Spania, melder VG Nett.

De befinner seg i et område med dårlig mobildekning, noe som kan forklare at ingen har hørt fra dem den siste uken.

Likevel har den norske ambassaden satt inn store ressurser for å finne dem.

Tre representanter
- Vi sendte to representanter til Kunming, byen hvor de tre studerer, og lørdag snakket våre folk med venner av studentene og lokale myndigheter. Vi har inntrykk av at myndighetene tar dette veldig alvorlig, sier kultur- og presseattaché ved den norske ambassaden i Beijing, Ola Breidal, til Nettavisen like før klokken 04.00 natt til søndag.

De to representantene blir nå sendt videre til Sichuan-provinsen hvor jordskjelvet rammet hardest. Der vil de også ta kontakt med lokale myndigheter for å høre om de tre norske studentene har vært i kontakt med noen siden jordskjelvet.

- Søndag sender vi en tredje person til Kunming for jobbe videre med dette, sier Breidal.

Ikke savnet
De tre studentene, som skal være Vestlandet, er ikke meldt savnet. Det dreier seg om to menn på 24 og 26 år og en 23 år gammel kvinne.

- Vi vet at de skulle ut på en fjelltur et stykke sør for der skjelvet gikk. Det er ikke uvanlig å være på tur lenge i dette området, og de skal ha opplyst at de hadde tenkt seg tilbake rundt 17. mai-helgen, fortalte kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i UD til Nettavisen lørdag.

Reklame

Her kan du levere Lotto