RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Levde som mann i 18 måneder

Sist oppdatert:
Norah Vincent levde «undercover» som Ned i 18 måneder. Nå er den skjellsettende opplevelsen blitt bok.

Ved hjelp av en stemmeinstruktør, en maskør og en rekke guttekompiser forvandlet Norah seg til Ned og gikk inn i fora kun beregnet for menn.

- En prøvelse
Resultatet er blitt «Self-Made Man: One Woman's Journey Into Manhood and Back». Boken vekker oppsikt i USA, ikke minst fordi forfatterens «research» har vært så grundig. Og fordi den fremstår som seriøs.

- Alt handler om holdning og hvordan du møter verden, sier Norah Vincent til AP. Vincent er liten, men kraftig av bygning og med et kantete ansikt. Hun blir tiltrukket av kvinner, men sier at å date som en mann var en prøvelse.

Mer enn en gang ble hun beskyldt av andre menn for å virke «femi» i sin forkledning som en mann, men få menn ble rasende da de fikk vite at hun var kvinne. Derimot begynte de å oppføre seg helt annerledes.

Vincent deltok i bowling-lag, gikk på date og endte også opp med å ha forhold til et par kvinner - men da som Norah.

Ensomme menn
I boken beskriver Norah eller Ned menns ensomhet, og deres hverdag som hun til tider finner tøffere og vanskeligere en kvinnenes.

- Det som er bra med Norah er at hun er ingen gimmick. Slik oppfattes heller ikke det hun skriver, sier hennes forlegger, Molly Stern i Viking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere