RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Levende utstillingsdukker skapte kaos

Levende modeller skapte en smule trafikkaos i Ordrup i Danmark da de tok oppstilling i butikkvinduet for å vise årets kolleksjon av undertøy.

To lyshårede jenter iført g-streng og bh fikk morgentrøtte dansker til å våkne. Modellene befant seg i utstillingsvinduet til lingeriforretningen Flacon i Ordrup.

Butikkinnehaver Majken Wellejus sier til avisa Politiken at konseptet skapte en del oppstyr i starten. En mann ramlet over sønnen sin da han i forbifarten fikk øye på modellene i vinduet, mens en annen rygget inn i bilen bak da han skulle lukeparkere foran butikkvinduet.

Men stort sett har julehandlende dansker hastet forbi utstillingsvinduet uten å legge merke til at utstillingsdukkene fra tid til annen er levende.

Men ikke alle tenner på ideen om levende modeller i utstillingsvinduet:

- Jeg synes ikke noe om det, sier lederen for Kvindeligt Selskab, Hanne Bille, til Politiken.

- Man gjør det legitimt å se på kvinner som en vare som kan kjøpes på linje med andre varer i en butikk. Jeg synes det er sørgerlig at vi har fått en kultur hvor folk ikke lenger kan se hvor absurd et slikt konsept er, sier hun.

Også Mette Frederiksen hos de danske Sosialdemokratene misliker konseptet:

- Dette er vel det nærmeste man kan komme Red Ligt District i Amsterdam, sier hun til Politiken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere