RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lever på 2 kroner dagen

Sist oppdatert:
Esnart (18) mistet foreldrene i aids, nå forsørger hun en hel familie alene.

(Zambia/Side2): Esnart tar seg av sønnen sin (2), to lillesøstre, og i tillegg en bror som bor hos noen slektninger.

Den lille familien som bor i Zambia mistet foreldrene i aids for få år siden. Hiv/aids er nasjonens største problem der 17 prosent av den voksne befolkningen er rammet. Sykdommen herjer landets økonomi, politikk, kultur og sosiale utvikling. For at Esnart skal klare å forsørge familien, leier hun ut huset deres og bor selv med sine to søstre og sønn i et lite skur ved siden av barndomshjemmet.

På tross av leieinntektene må familien klare seg på en inntekt som er godt under fattigdomsgrensen, som er 1 dollar om dagen.

Når 18-åringen har betalt strøm og vann sitter hun igjen med 240 kroner i måneden. Dette skal dekke mat, klær, bøker og uniform til skole og annet utstyr til familien på fire. Det tilsvarer cirka 2 kroner per dag per person.

Ensarts familie overlever ved hjelp av SOS-barnebyers «Family strengthening program» (FSP). Programmet støtter blant annet barns skolegang og gir dem gratis legehjelp. Målet er å hjelpe familier, spesielt kvinner og barn, som bor på landsbygda til gradvis å frigjøre seg fra fattigdom, og hjelpe unge mennesker til å bli selvstendig.

Redd et barn: Klikk her og bli fadder.

Nettavisen/Side2 har besøkt landet sør i Afrika og sett SOS-barnebyers arbeid i forbindelse med lanseringen av den interaktive SOS-barnebyen.

Les flere saker fra Zambia her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere