RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leverer tilbake hemmelig helikopter

Foto: STRINGER/PAKISTAN (Reuters)
Sist oppdatert:
Pakistan har sagt seg villig til å levere tilbake det topphemmelige helikopteret som havarerte under Bin Laden-aksjonen.

Ett av USA topphemmelige stealth-helikoptre havarerte da amerikanske spesialsoldater aksjonerte mot Osama bin Ladens skjulested i Abbottabad natt til 2. mai.

Amerikanske politikere har forsøkt å få tilbake helikopteret fra Pakistan, men i forrige uke opplyste pakistanske tjenestemenn at kineserne er svært interessert i å få en titt på det hemmelige helikopteret.

Nå opplyser imidlertid senator John Kerry at Pakistan har sagt seg villig til å levere tilbake helikopteret, melder ABC News.

Ifølge Kerry, som er i Islamabad, skal amerikanerne få overlevert helikopteret i løpet av tirsdag. Det er ennå ukjent om kineserne har fått tilgang til å undersøke den topphemmelige teknologien på stealth-helikopteret. En amerikansk tjenestemann opplyser imidlertid at han ville vært «sjokkert» dersom kineserne ikke allerede hadde fått sett helikopteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere