*Nettavisen* Nyheter.

Libanon ber om våpenhvile

Dagen etter at Hizbollahs leder erklærte åpen krig mot Israel, ber Libanons statsminister innstendig om våpenhvile.

16.07.06 03:20

Libanons statsminister Fouad Siniora ba lørdag kveld om en umiddelbar våpenhvile mellom Hizbollah og israelske styrker i Libanon, melder AP.

- Våpenhvile er nødvendig for stanse den kollektive avstraffelsen av det libanesiske folk. Libanon er et katastrofeområde, sa statsministeren.

Han ba samtidig de arabiske landene og det internasjonale samfunnet om å sende bistand og hjelp til den libanesiske regjeringen.

Lørdag har de israelske angrepene fortsatt med uforminsket styrke. Libanon er fullestendig isolert fra omverdenen, da både flyplasser, hovedveien til Syria, samt en rekke broer og veier er ødelagt i rakettangrep.

Minst 17 sivile libanesere mistet livet da Israel på ny angrep Sør-Libanon lørdag. Samtidig sendte israelske krigsfly raketter mot Beiruts sørlige forsteder.

Like før klokken 16 slapp israelske krigsfly raketter over grensen mellom Libanon og Syria. Iran har tidligere sagt at de kommer til å støtte Hizbollah, dersom Syria angripes. Den siste utviklingen i konflikten bekymrer utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Dette er et alvorlig uttrykk for at konflikten kan trappes opp til en regional konflikt, sier han til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag