Liberty University ber alle 14.500 elever bevæpne seg

HER OPPFORDRER skolepresident Jerry Falwell de 14.500 elevene ved Liberty University til å bære våpen på skolen.

HER OPPFORDRER skolepresident Jerry Falwell de 14.500 elevene ved Liberty University til å bære våpen på skolen. Foto: (Skjermdump fra Washington Post)

Lederen for USAs største privatskole oppfordrer elevene til å bære våpen på skolen.

NEW YORK (Nettavisen): «Det er utenfor min fatteevne at USAs president kan si etter masseskytingen i San Bernardino at svaret ligger i mer våpenkontroll. Hvis noen av de som var på Inland Regional Center hadde hatt det jeg har i baklomma nå ... er det ulovlig å ta den fram? Jeg vet ikke. Jeg har alltid ment at hvis flere gode mennesker hadde tillatelse til å bære skjulte våpen, kunne vi drept disse muslimene før de begynner å ta liv».

 

Den kristenkonservative skolen Liberty University ligger i Lynchburg i Virginia, tre og en halv times kjøring sør for Washington. Det er USAs største privatskole med sine 14.500 studenter og 357 bygninger.

Skolepresidenten der heter Jerry Falwell. Ordene i starten av artikkelen tilhører ham. De ble ytret under et allmøte for noen dager siden, til både applaus og buing.

- La oss gi dem en lærepenge hvis de noen gang møter opp her, sa Falwell til elevene, uten å klargjøre om han med «dem» mener terrorister eller massedrapsmenn. Sannsynligvis begge deler.

Falwell ønsker at flest mulig av de 14.500 elevene skaffer seg våpen og bæretillatelse og møter bevæpnet opp på skolen.

Flere hundre elever har sagt at de støtter hans synspunkt og kommer til å skaffe seg våpen, skriver Washington Post.

- Det skader aldri å være forberedt, mener Alvonta Tarrant, som er fra Detroit og studerer musikk ved Liberty.

Washington Post omtaler Liberty University som «et flaggskip for nasjonens evangeliske kristne, en posisjon som innebærer makt til å påvirke samfunnet langt utenfor skoleområdet».

Politikere kjenner til universitetets størrelse og betydning. Republikaneren Ted Cruz annonserte sitt presidentkandidatur fra Liberty i mars. Demokratenes kandidat Bernie Sanders talte til studentene her i september.

Det er derfor ikke ubetydelig at Falwell nå oppfordrer elevene til å bære våpen. Dette ble for øvrig tillatt på Liberty University allerede i 2011, i etterkant av masseskytingen ved Virginia Tech.

Hittil i 2015 har det ifølge nettstedet gunviolencearchive vært 49.970 skyteepisoder i USA. 12.631 mennesker er drept av skytevåpen i år. Det har vært 317 masseskytinger.

DETTE KARTET viser alle skyteepisodene i USA så langt i 2015. Foto: (gunviolencearchive.org)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.