RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya: – Har tatt kontroll over nordkoreansk tankskip

NORDKOREANSK TANKSKIP: Bildet viser det nordkoreanske tankskip ved Es Sider terminalen i Libya March 8 2014. I helgen truet libyske myndigheter med å bombe skipet hvis det forsøkte å  hente olje fra havnen som er kontrollert av opprørerne i Libya. Nå hevder myndighetene at de har tatt kontroll over skipet.
NORDKOREANSK TANKSKIP: Bildet viser det nordkoreanske tankskip ved Es Sider terminalen i Libya March 8 2014. I helgen truet libyske myndigheter med å bombe skipet hvis det forsøkte å  hente olje fra havnen som er kontrollert av opprørerne i Libya. Nå hevder myndighetene at de har tatt kontroll over skipet. Foto: Esam Omran Al-fetori (Reuters)
Sist oppdatert:
Libyske myndigheter varsler at de har tatt kontrollen over et nordkoreansk tankskip.

Tripoli (NTB-Reuters-AFP): Libyske regjeringsstyrker har tatt kontroll over et nordkoreansk tankskip som har lastet olje i en opprørskontrollert havn, ifølge myndighetene i landet.

En talsmann for en libysk opprørsgruppe avviser at oljetankeren er blitt bordet av regjeringsstyrker.

Politiker bekrefter
Men både det statlige oljeselskapet NOC og en folkevalgt i Libyas nasjonalforsamling bekrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået Reuters.

– Regjeringsstyrker har tatt kontroll over skipet. Det er ingen skader på fartøyet, sier politikeren Abdelwahab al-Qaim.


TATT KONTROLL: Tidligere opprørere mot Muammar al-Gaddafi har tatt kontroll med tre libyske havner i et forsøk på å presse myndighetene til å gi området mer selvstendighet.

Lastet olje
Tankskipet skal ha lastet olje til en verdi av 30 millioner dollar ved den opprørskontrollerte eksportterminalen Es Sider. Libyske myndigheter har tidligere truet med å bombe skipet, og mandag ga de ordre om at spesialsoldater skulle ta kontroll over flere opprørskontrollerte havner.

Siden august har opprørere tatt kontroll over tre libyske havner i et forsøk på å presse fram mer selvstendighet for visse områder av Libya.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere