RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya dropper våpen-ambisjoner

Foto: Aladin Abdel Naby (Reuters)
Sist oppdatert:
Ifølge Storbritannias statsminister Tony Blair har Libya sagt at landet vil avvikle sitt program for produksjon av masseødeleggelsesvåpen.

Muammar Gaddafi skal overfor Blair ha innrømmet å ha forsøkt å skaffe seg masseødeleggelsesvåpen. Nå skal den libyske lederen ha gitt opp, melder NTB-Reuters-AFP.

Gaddafis beslutning åpner for at Libya igjen kan slutte seg til verdenssamfunnet, sa Blair i en direkteoverført uttalelse sent fredag kveld.

Bare minutter etter Blairs uttalelse bekreftet også den amerikanske presidenten George W. Bush at Libya lover å avvikle sine programmer for masseødeleggelsesvåpen.

- Libyas leder Muammar Gaddafi har offentlig bekreftet at han er forpliktet til å avvikle og ødelegge alle programmer for utvikling av masseødeleggelsesvåpen i landet, sa Bush.

Landet har også tillatt at internasjonale observatører kommer til landet for å inspisere alle anlegg og overvåke avviklingen.

Utenriksdepartementet i Libya bekreftet fredag kveld at landet «frivillig har besluttet fullstendig å eliminere de internasjonalt forbudte masseødeleggelsesvåpnene» i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere