RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like stor som en kulepenn

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Amillia Taylor er den mest premature babyen som har overlevd.

Amillia ble født etter 21 uker og seks dager i mors mage. Den lille jentebabyen ble født på Baptist Childrens Hospital i Miami 24. oktober i fjor og veide 280 gram og målte 24 cm – litt lengre enn en vanlig kulepenn.

Ifølge eksperter på premature babyer anser man at babyer født før 23 uker og veier mindre enn 400 gram, ikke har stor sjanse til å overleve. Derfor har babyen fått navnet Amillia, som betyr tøff på latin.

- Vi var ikke spesielt optimistiske da hun ble født. Men hun viste at vi tok feil, sier Dr. William Smalling.

Pusteproblmere
Mens Amilla har ligget i kuvøse i fire måneder har hun hatt pusteproblemer, lett hjerneblødning og fordøyelseproblemer. Men hun vil ikke utvikle langvarige helseproblemer, ifølge legene som har behandlet henne.

- Vi kan behandle lungene og andre ting – men det er hjernene som er viktigst. Prognosene hennes er utmerket, sier Dr. Paul Fassbach til AP.

Lungene er det som utvikles seinest i svangerskapet – og er derfor mest utsatt på premature barn.

Hun har ligget i kuvøse siden hun ble født og har fått tilført oksygen. Hun vil fortsette å få tilført litt oksygen – og pusten vil bli overvåket så lenge hun er på sykehuset.

Kunstig befrukting
- Hun vil etterhvert sove i en vanlig barneseng, hun vil spise som en vanlig baby. Nå tar hun all næring fra flaske, sier Dr. Smalling.

Amilla er det første barnet til Eddie og Sonja Taylor. Hun ble unnfanget ved kunstig befrukting – derfor var det mulig å stadfeste den eksakte tiden for svangerskapet.

Nå er deres førstefødte snart klar for hjemreisen og sin egen barneseng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere