RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likvidert Hamas-leder hyllet

Sist oppdatert:
Selv om israelerne dreper hele Hamas-ledelsen, vil et nytt lederskap oppstå og fortsette kampen mot seier, proklamerte Hamas under begravelsen til Hamas-lederen Ismail Abu Shanab fredag.

Begravelsen i Gaza blir betegnet som den største siden voldshandlingene i Midtøsten blusset opp igjen for tre år siden, melder NTB-AFP.

Abu Shanab (53) ble regnet som nummer tre på rangstigen i Hamas, og han ble drept da israelske helikoptre skjøt flere raketter mot bilen hans torsdag.

Alle palestinske organisasjoner var representert i begravelsen, som skjedde etter den ukentlige fredagsbønnen i moskeene i Gaza.

Opptil 100.000

Journalister til stede under marsjen anslår at så mange som 100.000 mennesker deltok i Ismail Abu Shanabs siste ferd gjennom Gaza by.

- Vi er ikke triste, vi gråter ikke. Vi er glade for at min far har blitt en martyr. Hans drøm har gått i oppfyllelse. Han er en helt i det palestinske folket, sa Abu Shanabs sønn, Hazma (19), ifølge Reuters.

I de overfylte gatene skjøt mange i luften med sine maskingeværer mens det taktfast ble ropt slagord som "hevn, hevn!"

- Søker martyrdøden

- Vi elsker martyrer, og vi søker martyrdøden. Våre leder og følgesvenner vil fortsette å kjempe inntil vi oppnår martyrium, sa Hamas-toppen Abdel-Aziz al-Rantissi til de fremmøtte i Gaza hovedmorské.

I sin hyllest til likviderte Abu Shanab sa han at uansett hvor mange Hamas-ledere Israel dreper, "vil et nytt lederskap tre frem og forsette kampen inntil vi seirer".

Ifølge israelske myndigheter tilhørte den USA-utdannede ingeniøren en ekspertgruppe innen Hamas, som leder en militær avdeling ansvarlig for flere hundre drap på israelere siden intifadaen blusset opp igjen september 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere