RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lindh-mistenkt har Tom Cruise som idol

24-åringen som er mistenkt for drapet på Anna Lindh er svært opptatt av Tom Cruise. Da han ble spurt som hvem han ville ha som advokat, svarte han nettopp Tom Cruise.

En sinnsundersøkelse som er gjort av 24-åringen er delvis offentliggjort. Her kommer det blant annet fram at han aldri har vært beruset.

De første seks leveårene ble 24-åringen tatt hånd om av sine slektninger, og var isolert fra svenske barn. Han lærte derfor ikke svensk språk, skriver lege Kerstin Laurén-Stensåsen, i legerapporten.

Psykisk syk
Stockholms tingrett besluttet i utgangspunktet at rapporten ikke skulle være offentlig, men Svea lagmannsrett har hevet hemmeligholdet av visse deler av rapporten, skriver Aftonbladet.

Kerstin Laurén-Stensåsen har bekreftet at 24-åringen har en psykisk sykdom, men vil ikke ut med den konkrete diagnosen. Hun hadde en lengre samtale med den mistenkte i fengselet 30. september.

- Dette er en fyr som er veldig hjelpsøkende, sier hun.

Tom Cruise
I rapporten står det blant annet om hans interesser. 24-åringen er svært opptatt av amerikanske filmer, og da filmer med Tom Cruise spesielt. Flere av filmene der Cruise spiller advokat har tydeligvis gjort inntrykk.

Etter pågripelsen sa han blant annet at han ville ha Tom Cruise som forsvarer.

Knyttet til mordvåpenet
Den svenske avisen Expressen skriver fredag at mistanken mot 24-åringen nå er ytterligere styrket. Avisen hevder å ha sett rapporten fra et laboratorium i England som har undersøkt drapsvåpenet. Der står det angivelig at 24-åringens DNA er funnet på kniven som ble brukt til å drepe utenriksminister Anna Lindh.

- Dette innebærer at vi nå kan knytte ham til mordvåpenet, sier en kilde til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere