*Nettavisen* Nyheter.

Lindh-mistenkt kan slippe unna

Foto: Scanpix

Ordlyden i tiltalen mot Mijailo Mijailovic kan føre til at Mijailovic må frifinnes når saken mot ham starter.

10.01.04 17:18

Dersom svenske påtalemyndigheter bestemmer seg for å tiltale ham for mord, må det bevises at drapet på Anna Lindh ble utført med forsett.

Juridisk terminologi kan dermed bli avgjørende under rettssaken mot Mijailo Mijailovic, skriver avisen Expressen lørdag.

Tiltalen klar mandag
Mandag skal tiltalen mot Mijailovic være klar, og dersom statsadvokat Agneta Blidberg bestemmer seg for å tiltale ham for mord, må påtalemyndigheten også bevise at Mijailovic handlet forsettlig.

- Hvis ikke, så kan han ikke dømmes i det hele tatt. Verken uaktsomt drap eller det å ha forvoldet en annens død omfattes av en slik tiltale, sier Mijailovics advokat Peter Althin til Dagens Nyheter.

Mijailo Mijailovic har tilstått drapet, men han har hele tiden nektet at han hadde noe motiv, og hevder det var en tilfeldighet at Anna Lindh ble offeret. Fredag ble det imidlertid kjent at Mijailovic hadde fulgt etter Anna Lindh i 14 minutter før han angrep henne. Politiet sitter også på DNA-bevis.

- Hører stemmer
Lørdag forteller Mijailovics mor for første gang om sønnen sin. Det er lenge siden hun forsto at han var syk.

- Jeg vet at han hører stemmer. Friske mennesker gjør ikke det. Han fortalte meg ofte at det var noen som snakket til ham, sier moren til Aftonbladet. Hun er fortvilet over at han ikke fikk hjelp i tide, og sier at hun ikke har tenkt å være til stede når saken starter onsdag.

- Nei, det klarer jeg ikke.

- Visste ikke hvem hun var
Det var til moren Mijailovic tilsto for første gang.

- Han fortalte meg at han hadde drept henne, men spurte hvem hun var. Han var ikke helt bevisst om det som hadde skjedd og hva han hadde gjort. Han var ikke klar i hodet, sier moren til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.