Lindhs drapsmann ikke sinnsforvirret

Foto: (Politiet/Scanpix)

En psykiatrisk undersøkelse av Anna Lindhs drapsmann Mijailo Mijailovic konkluderer med at han ikke er alvorlig sinnsforvirret, og dermed kan dømmes til fengselsstraff.

09.03.04 15:29

Mijailovic har innrømmet at det var han som stakk ned og drepte Sveriges utenriksminister Anna Lindh i september i fjor, men hans advokat har argumentert for at 25-åringen ikke var strafferettslig tilregnelig da gjerningen ble begått.

En psykiatrisk undersøkelse av Mijailovic ble gjennomført etter rettssaken, og konklusjonen fra den ble tirsdag offentliggjort. Den ansvarlige legen Eva-Marie Laurén og resten av undersøkningskomiteen mener at Mijailovic ikke var alvorlig psykisk forstyrret da han drepte Lindh.

Det betyr at Mijailovic kan dømmes til vanlig fengselsstraff, og at det ikke er noen grunn til å dømme ham til psykiatrisk behandling i stedet.

Mijailovic forklarte under rettssaken i januar at han handlet etter befaling fra stemmer i hodet, da han stakk ned og drepte Anna Lindh på et kjøpesenter i Stockholm.

Mijailovics forsvarere kan fremdeles be andre eksperter vurdere Mijailovics mentale helse, men advokat Peter Althin vil først studere dokumentene.

- Jeg vil lese om hvordan de kom fram til denne konklusjonen før jeg bestemmer meg for å be annen ekspertise kommentere denne evalueringen, sier Althin.

Et rettsmøte i saken er planlagt 16. mars, med straffeutmåling ventet en uke senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag